Beleggen in vastgoed is hot. Dat merken wij niet alleen aan de toenemende vraag, ook is hier veel over te lezen in de landelijke media. Er zijn veel verschillende vormen van beleggen in vastgoed. U kunt ervoor kiezen om zelf een portefeuille op te bouwen, of u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw geld in een vastgoedfonds te investeren. Maar wat met name belangrijk is, is dat u als particulier kennis heeft van de markt waar u in investeert. In deze blog vertel ik u waarom.

“Beleggen is eigenlijk een puzzel die dicht moet vallen

Cijfers versus emotie

Vastgoed is ook emotie. Bel eens enkele makelaars op en elke makelaar zal een andere feeling hebben met een bepaald gedeelte van Rotterdam. Het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van de huurmarkt. Welk vastgoed wordt tegen welke prijs verhuurd aan wat voor soort huurders? Hoeveel betaalt u per m2 tegen welke prijs? En wat gebeurt er als u 2 vergelijkbare objecten in 2 verschillende delen van Rotterdam tegen elkaar afzet? U zult zien dat hier hele verrassende resultaten uit zullen komen. Soms blijkt dan zelfs dat de meest populaire gebieden in Rotterdam voor u niet het juiste gebied zijn om te investeren. Onderzoek doen en kennis vergaren vooraf is dus zeker een must.

Aan welke doelgroep wil ik verhuren?

Maar niet alleen kennis van vastgoed is belangrijk. Ook kennis van de huur doelgroep speelt een rol. Een expat heeft een ander huurprofiel dan een particuliere huurder. Maak dus voor uzelf de afweging wat voor u belangrijk is. Expats betalen vaak meer huur maar hebben ook meer eisen en zullen sneller verhuizen. Tegenover de meerwaarde van de huurinkomsten staat dus ook meer arbeid. U zult meer tijd kwijt zijn aan het zoeken naar huurders, de inrichting van de huurwoning en het verlenen van service. Ook zal het soort doelgroep waar u op mikt bepalend zijn voor het gebied waar u wilt gaan verhuren. Het een kan dus niet zonder het ander.

Met kennis de puzzel compleet maken

Wilt u als particulier gaan beleggen in vastgoed dan lijkt het soms wel een puzzel die compleet moet worden. Een puzzel tussen soort vastgoed, soort huurder en huurprijs. Toch is het van belang dat deze puzzel op een bijna natuurlijke manier dichtvalt. Waarom? Omdat uit de praktijk blijkt dat als deze 3 facetten met elkaar in verhouding zijn een huurwoning bijna altijd binnen 2 weken verhuurd wordt. En dat is uiteindelijk het doel waar u naartoe werkt, weinig leegstand en tevreden huurders!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via facebook, Instagram of linkedin.

Relevante artikelen:

Waarom nu beleggen in vastgoed in Rotterdam?

Beleggen in vastgoed, de beste tips

Vastgoed kopen om te verhuren, vraag eerst advies