Als u overweegt uw woning te verhuren Rotterdam, is expat verhuren Rotterdam een aantrekkelijke optie die de moeite waard is om te overwegen. Expats zijn buitenlandse werknemers van een bedrijf in het buitenland die tijdelijk in Nederland werken.

Expats zijn doorgaans op zoek naar een tijdelijke huurwoning. Dit kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren. Vaak is het vooraf onduidelijk hoe lang de expat uw woning zal huren. Dit vraagt dus om flexibiliteit van uw kant. Daar staat tegenover dat expats meestal hoog opgeleid zijn en een stabiel inkomen hebben. Dat is een voordeel voor u als woningverhuurder.

Wat is nodig om uw woning te verhuren aan expats in Rotterdam?

De meeste expats oriënteren zich al op een woning voordat zij daadwerkelijk in Nederland zijn. Dit betekent dat u nog meer uw best moet doen om uw woning op een goede manier digitaal te presenteren. Voor expat verhuren Rotterdam zijn een uitgebreide omschrijving van de woning en goede foto’s onmisbaar.

Een expat kiest meestal voor een gemeubileerde woning. Het is handig als uw woning door minimaal 4 personen bewoond kan worden. Naast meubels wordt meestal ook een complete inventaris verwacht – denk hierbij aan servies, bestek, schoonmaakmaterialen, dekbedden etc.

Tips

Om uw woning nog beter geschikt te maken voor expat verhuren Rotterdam zijn er de volgende tips:

  • Kies voor een neutrale inrichting van uw huis. Expats kunnen dan zelf hun persoonlijke touch aan het uiterlijk geven.
  • Vermijd tapijt op de vloeren. In veel landen wordt dit niet als hygiënisch gezien. Kies daarom voor plavuizen, hout, marmoleum of iets dergelijks wat makkelijk schoon te houden is.
  • Een expat verwacht een zekere mate van luxe in het huis; zorg voor moderne voorzieningen, zoals een flatscreen tv, een koffiezetapparaat, een afwasmachine en uiteraard een wasmachine.