Is investeren in vastgoed nog wel interessant? Deze vraag komt regelmatig voorbij, en gelukkig is het antwoord volmondig JA. De manier waarop we investeren verandert echter wel. Voorheen was het ‘buy-to-let’ model erg aantrekkelijk door lage aankoopprijzen, lage rentes en hoge huurprijzen – de perfecte mix voor een winstgevend verdienmodel. Tegenwoordig zijn de variabelen rente, aankoopprijzen en huurprijzen volledig omgekeerd, waardoor dit model minder winstgevend is geworden.

Nieuwe Investeringskansen

Waar liggen de kansen dan nog? Ondanks de uitdagingen in de huurmarkt, biedt de koopmarkt in Nederland nog steeds winstgevende mogelijkheden. Koopprijzen zijn, in tegenstelling tot huurprijzen, niet gereguleerd, waardoor er in deze niche nog steeds winstgevende modellen te vinden zijn. Het enige nadeel is dat dit vaak projectontwikkeling betreft, wat voor particuliere beleggers allesbehalve passief is. Het vereist kennis van bouwkunde en het aanvragen van vergunningen, iets waar veel beleggers niet aan willen beginnen.

Fortus Biedt het Beste van Beide Werelden

Voor investeerders die graag in vastgoed willen investeren zonder de hands-on aanpak, biedt Fortus een nieuwe beleggingskans. Door te beleggen in ons obligatiefonds, help je mee aan het financieren van projectontwikkelaars die woonruimte toevoegen aan de markt door middel van het optoppen van woningen, het splitsen van woningen en het transformeren van kantoren. Deze woonruimtes zijn bestemd voor verkoop, en de vraag naar betaalbare koopwoningen is groot, met vrij te bepalen koopprijzen.

Het model is simpel: je investeert bij Fortus en Fortus leent dit geld vervolgens uit aan verschillende, grondig gescreende leningnemers. Leningnemers zijn altijd professionele vastgoedondernemers. Als investeerder ben je verzekerd van diverse gevestigde zekerheden zoals een Eerste Hypotheekrecht.

Dit model zorgt ervoor dat Fortus gegarandeerd de rente maandelijks kan uitkeren aan haar investeerders. Stel je voor dat je €100.000 investeert tegen een maandelijkse rente van 7%, dan behaal je een jaarlijkse rente van €7.000, wat neerkomt op ongeveer €583 per maand! Zonder risico op onverwachte uitgaven, huurders die naar de huurcommissie stappen of een overheid die nieuwe regelgeving bedenkt.

 

Ontspannen en Veilig Investeren in Vastgoed

Wil je ook ontspannen maar veilig investeren in vastgoed? Bekijk de website van Fortus voor meer informatie: www.fortus.nl of neem contact met ons op via info@fortus.nl.