Inspecteren en toezicht houden op de huurwoning wordt steeds belangrijker. Als je een woning gaat verhuren is het natuurlijk altijd spannend. Welke huurder gaat erin wonen? En hoe gaat de huurder om met mijn huurwoning? In dit artikel vertel ik je op welke manier je met een gerust hart je woning kan verhuren. 

Toezicht houden is inspecteren 

Verhuur je in de gemeente Rotterdam, dan zal je vast wel eens gehoord hebben van de inspectieplicht. Gemeente Rotterdam schrijft namelijk in haar regels voor Goed Verhuurderschap voor dat een woningeigenaar 4 keer per jaar de huurwoning moet inspecteren. 

Dit roept natuurlijk vragen op. Ten eerste is het de vraag of de huurder er wel op zit te wachten om 4 keer per jaar de verhuurder op bezoek te krijgen. En daarnaast, als je meerdere woningen in je bezit hebt, is het best een hele klus om al deze bezoeken te regelen en daarnaast ook nog een vast te leggen en goed te administreren. 

Digitaal inspecteren

Bij Max Rental hebben wij ook een tijd getobd met deze regelgeving. Als een gemeente met nieuw beleid komt waar verhuurders aan moeten voldoen dan is het ook altijd belangrijk om gezamenlijk te bekijken bij wie welke verantwoordelijkheid ligt. 

Daarom hebben wij enkele jaren geleden een digitaal inspectie systeem ontwikkeld. Middels dit digitale inspectie systeem wordt de huurder 4x per jaar uitgenodigd middels een geavanceerd systeem dat woning op video vast te leggen. 

Op deze manier wordt de woning 4 keer per jaar geïnspecteerd, waarbij alle gegevens direct opgeslagen en gelogd worden. Op deze manier kan je als verhuurder toch makkelijk toezicht houden op je woning zonder dat het een enorme belasting is voor beide partijen. 

Meer weten over dit unieke systeem? Of bekijken wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via rotterdam@maxrental.nl

Wie is Esther?

drs. Esther Dekker heeft ruim 15 jaar ervaring in de vastgoedmarkt. Met haar bedrijven Fortus Vastgoed, Cube Investment en Max Rental ontwikkelt, koopt, verhuurt en beheert ze beleggingspanden voor beleggers en voor haar eigen vastgoedportefeuille. Door al deze ervaring is Esther een echte duizendpoot in dit vak!

 Ook host ze een succesvolle vastgoed podcast met meer dan 100.000 unieke luisteraars. Daarnaast is ze voorzitter van Chepri, het kwalitatieve netwerk voor particuliere beleggers. Je kan Esther volgen op instagram, facebook of linkedin.