De woningmarkt in Rotterdam beweegt. En hoe! Sinds de zomer heb ik gemerkt dat het aantal beleggers dat ons benaderd heeft voor informatie of begeleiding fors gestegen is. Daaruit is gebleken dat verhuurspecialisten, beleggers van waardevolle informatie kunnen voorzien. Waarom? Omdat wij alles weten over de huurmarkt. In deze blog deel ik graag een aantal punten met u, waarom beleggen in de stad een goed idee is.

  1. De woningmarkt in Rotterdam groeit

De woningmarkt in Rotterdam groeit hard. Met een stijging van 5000 inwoners sinds 2015 verwacht de gemeente in 2030 676.000 inwoners in Rotterdam te hebben.

  1. Rotterdam studentenstad

Ook het aantal studenten in Rotterdam is groeiende. Niet zo gek met de Erasmus Universiteit in de stad. Maar ook vele andere mooie opleidingen verwelkomen elk jaar weer meerdere studenten. 13% daarvan komt uit het buitenland. Buitenlandse studenten zoeken altijd woonruimte. Appartementen zijn hiervoor ideaal!

  1. Het aantal expats groeit

Rotterdam is erg actief op het gebied van aantrekken van expats naar de stad. Dit doen zij om het kennisniveau te laten stijgen. Leuke bijkomstigheid is dat deze expats allemaal woonruimte nodig hebben. Ook staan expats erom bekend een hoger budget te hebben en op een nette manier met de woning om te gaan. Sinds kort is de expatdesk in de stad actief om Rotterdam als woonstad onder expats aan te prijzen.

  1. De huurmarkt groeit

De gemeente Rotterdam spreekt van duizenden tekorten aan huurwoningen in de vrije sector. Hier moet u denken aan huurwoningen tussen de € 800,- en € 1000,- euro. Hier geven zij enkele redenen voor:

  • De flexibele arbeidsmarkt: de arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler. Dit betekent dat mensen eerder bereid zijn om te verhuizen voor hun baan. Omdat de arbeidsmarkt flexibeler wordt, trekt dit door naar de woonmarkt. Huren is uiteraard de manier om flexibel te kunnen wonen.
  • Aangescherpte financieringsnormen: door aangescherpte financieringsnormen kan niet iedereen meer zomaar een woning kopen. Daarnaast is huren bij een woningcorporatie ook niet meer voor iedereen mogelijk door aangescherpte inkomensnormen. Een grote groep mensen valt dus tussen wal en schip. Denk hierbij aan starters op de arbeidsmarkt. Deze mensen zijn een perfecte doelgroep die 1 a 2 jaar een woning in de vrije sector huren alvorens zij doorstromen naar een koopwoning.
  • De Scheidingsmarkt: nog steeds strand op 1 de 3 huwelijken. Ook deze mensen zijn vaak met spoed op zoek naar flexibele woonruimte. De scheiding moet nog geregeld worden en dus is het niet altijd duidelijk of er nog wel een geschikte woning gekocht kan worden. Ook vindt deze doelgroep het fijn om eerst te huren gezien de onzekere situatie waarin zij verkeren.

(Bron: woonvisie Rotterdam: koers naar 2030, agenda tot 2020)

Kortom, reden genoeg om te investeren in vastgoed in Rotterdam. Wilt u meer informatie over beleggen, verhuren of beheren? Ik help u graag. Neem middels het contact formulier contact met mij op!