kamer-verhuren-rotterdam

Kamer verhuren

Ieder jaar opnieuw trekken duizenden studenten naar Rotterdam om er te studeren aan een van de vele hogescholen of universiteiten. De studenten kamen van binnen- en buitenland en velen gaan dan ook op zoek naar een geschikte studentenkamer. Door de hoge vraag zijn studenten bereid relatief hoge huurprijzen te betalen, terwijl de kosten als verhuurder relatief beperkt zijn. Het verhuren van kamers aan studenten lijkt met andere woorden een ideale investering. Waar moet u echter op letten bij Kamer verhuren Rotterdam ?

Mag ik een kamer in mijn huis verhuren?

Gaat het om uw eigen woning, dan is het simpel: het is toegestaan. Zorg echter wel voor een geschikte huurovereenkomst. Waarschijnlijk zijn er immers gemeenschappelijke en privédelen in de woning. Zorg dat daar concrete afspraken over zijn. Vergeet niet rekening te houden met energiekosten voor deze gemeenschappelijke delen: zorg voor een eerlijke verdeelsleutel of reken een forfaitaire vergoeding aan.

Bent u zelf huurder? Dan mag u een kamer onderverhuren tenzij in het huurcontract staat dat dit niet mag. In de meeste huurovereenkomsten staat inderdaad standaard opgenomen dat dit niet mag. Contacteer eventueel uw verhuurder en poog een schriftelijke overeenkomst te vinden waarbij het, afwijkend van het huurcontract, toch toegestaan is de betreffende kamer te verhuren. Kamer verhuren in Rotterdam is ook als huurder mogelijk.

Wettelijke regels om een kamer te verhuren

Het kan uiteraard niet zomaar. Net zoals iedereen ben je gebonden aan wettelijke regels en voorschriften. Of het nu gaat om een zelfstandige of onzelfstandige woonruimte: de huurder geniet huurbescherming. Als verhuurder kan u met andere woorden de overeenkomst niet zomaar opzeggen, een dergelijke opzegging is aan heel wat regels gebonden die u echt wel moet respecteren. Uw kamer verhuren in Rotterdam? Volg de wettelijke regels en laat u begeleiden.

Meer info

Wenst u meer info: contacteer ons dan snel en vrijblijvend. Wij staan steeds voor u klaar om zowel de voor- als de nadelen van een kamerverhuur uit de doeken te doen. Voor ons is iedere belegger maatwerk en wij gaan samen op zoek naar een belegging op maat van uw visie.