Overal in de stad bruist het, de verkoop markt trekt aan niet alleen verkoopmakelaars merken dat, maar ook wij als verhuurmakelaars merken dat bestaande beleggers weer vastgoed bijkopen en nieuwe beleggers juist nu gaan investeren in vastgoed.

Bent u voornemens om te gaan beleggen in vastgoed? Ik zet de beste tips op een rij:

  1. Betrek een verhuurmakelaar bij uw aankoopproces. Als verhuurmakelaar weet ik exact wat een huurder wil, hoe een huurder denkt en welke wijken in Rotterdam erg geliefd zijn. Een verhuurmakelaar kan dus perfect met u meekijken naar verhuurbare objecten inclusief bijbehorende huurprijs.
  2. Bedenk aan welke doelgroep u wilt verhuren. De doelgroep waar u aan wilt verhuren is onlosmakelijk verbonden met de plek waar u een object gaat kopen. Geliefde expat woningen liggen vaak weer op een andere locatie dan woningen voor young professionals of studenten.
  3. Heeft u de mogelijkheid om een parkeerplaats bij te kopen, altijd doen! Een parkeerplaats heeft een grote meerwaarde voor zowel expats als young professionals
  4. Check het gemeentelijk beleid. Bent u voornemens om een object te splitsen of te verbouwen? Gemeente Rotterdam heeft een strikt beleid als het gaat om het toevoegen van kleinere woonruimte, het toevoegen van huisnummers of het onttrekken van woonruimte t.b.v. kamerverhuur. Via de gemeente kunt u nakijken wat er op het betreffende object van toepassing is. Tevens kunt u via ruimtelijkeplannen.nl nakijken wat het bestemmingsplan is op het adres dat u op het oog heeft.
  5. Kijk naar de indeling van het object. Hoeveel slaapkamers heeft het? Een appartement met 2 slaapkamers is absoluut populairder dan een appartement met 1 slaapkamer. Maar kijk daarnaast ook of de indeling logisch is. Is de badkamer goed te bereiken, of moet er misschien e.e.a. omgegooid worden? En hoe makkelijk is dit te doen?

Wilt u meer informatie over de aankoop van een beleggingsobject? Link mij via linked-in en ik help u graag verder!