Opportuniteiten voor beleggers Rotterdam

Rotterdam, de levendige stad met zijn ruim 630.000 inwoners mag door investeerders niet over het hoofd worden gezien. De stad trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan, herbergt duizenden studenten en er zijn enkele van de belangrijkste Nederlandse bedrijven gevestigd. Kortom, de stad biedt boeiende mogelijkheden voor beleggers die op zoek zijn naar vastgoedinvesteringen. Maar hoe begin je hieraan?

Certificaten en vastgoedfondsen

Een vastgoedcertificaat of fonds geeft de belegger de mogelijkheid om te investeren in één of meerdere gebouwen door middel van een deelbewijs. Het voordeel is dat je met een klein budget toch de mbeleggers-rotterdamogelijkheid hebt om in vastgoed te investeren. Dankzij dit principe kun je ook wat spreiding in je beleggingsportefeuille brengen. Certificaten zijn transparant maar moeilijker verhandelbaar. Ze zijn ook verouderd. Er worden op vandaag weinig nieuwe certificaten op de markt gebracht waardoor je al snel in een verouderd gebouw belegt. Vastgoedfondsen daarentegen zijn zeer liquide maar bieden dan minder transparantie. Bij vastgoedfondsen is de investeerder nooit helemaal zeker dat de volledige portefeuille belegd werd in vastgoed in Rotterdam. Fondsen worden wegens hun snelle verhandelbaarheid ook eerder door speculatieve beleggers aangekocht.

Rechtstreeks beleggen in vastgoed

Uiteraard kunnen beleggers ook rechtstreeks vastgoed aankopen. De keuze van het verhuren Rotterdam ligt hier volledig bij de belegger. Daarnaast kies je als eigenaar zelf wie je pand betrekt en aan wie je het wenst te verhuren. Denk maar aan bijvoorbeeld studenten, jonge gezinnen, toeristen…De liquiditeit van een eigen pand is laag, daarom is het belangrijk om dit soort beleggingen op lange termijn te zien. Een pand rechtstreeks aankopen is dus interessant voor de minder speculatieve belegger die belang hecht aan een degelijke belegging met een langdurige solide cashflow.

Het voordeel hierbij is zeker dat de volatiliteit, namelijk de mate waarin de prijzen schommelen, lager is dan bij onrechtstreekse beleggingen zoals fondsen.

Beleggers die op zoek gaan naar investeringsvastgoed kunnen zich best door een vastgoedadviseur laten bijstaan. Een adviseur kent de perfecte locatie voor het type vastgoed dat je als belegger zoekt, kent de kneepjes van het vak als het aankomt op de verhuring van je pand, etc.