Als belegger kunt u uit vrij veel doelgroepen kiezen als u uw woning wilt gaan verhuren. Ik heb het al eens eerder over de Short Stay verhuurmarkt gehad. Op dit moment zien wij deze markt alleen maar groeien, mede door het aantrekken van expats naar Rotterdam voor tijdelijke projecten.

Waar moet uw woning precies aan voldoen als u de Short Stay markt wilt gaan betreden? Allereerst kunnen Short Stay mogelijkheden op de meest creatieve plekken gecreëerd worden. Denk aan een studio of een klein appartement. Maar in Rotterdam kennen we ook hele woontorens die functioneren als ‘Short Stay’ appartementen.

  1. De woning moet gemeubileerd zijn

En met gemeubileerd wordt ook écht volledig gemeubileerd bedoeld. Alles moet aanwezig zijn. Van meubels, tot beddengoed en kookgerei. De bewoner hoeft bij wijze van spreken alleen maar zijn of haar koffer mee te nemen.

  1. Verhuur inclusief

Omdat het vaak om een relatief korte periode gaat waarbij huurders elkaar snel opvolgen is het voor alle partijen makkelijk en handig om inclusief te verhuren. Met inclusief bedoelen we: gas/water/licht, gemeentelijke belastingen en tv & internet.

  1. Keuken / Kitchenette

De reden dat managers of expats een Short Stay gelegenheid zullen verkiezen boven een hotel is met name de reden om zelf te kunnen koken. Zorg dus als verhuurder voor een efficiënte, functionele keuken. Uw accommodatie zal zeker een voorkeurspositie krijgen!

  1. Extra services

Een Short Stay accommodatie zal snel gehuurd worden door managers of expats. Kortom mensen die de hele dag werken en vaak alleen ’s avonds thuis zijn. Nederlandse managers die woonachtig zijn in Nederland, gaan op vrijdagavond vaak weer terug naar hun gezin. Extra services zijn dus gewenst. Denk hierbij aan een schoonmaakservice, boodschappenservice of was service.

Voor meer vragen over dit onderwerp, vastgoed aankopen in Rotterdam of andere onderwerpen kunt u altijd contact met mij opnemen!