U wilt uw woning in de regio Rotterdam gemeubileerd gaan verhuren aan bijvoorbeeld expats, of particulieren die, om welke reden dan ook, behoefte hebben aan tijdelijke woonruimte. Het is dan belangrijk dat uw woning goed gemeubileerd is. Maar wat is dat precies? Een goed gemeubileerde woning? En waarom is het zo belangrijk dat u, uw inventaris vastlegt via een goede inventarislijst?

Wat is een goed gemeubileerde woning?

Een goed gemeubileerde woning moet eigenlijk aanvoelen als een hotel. Alles moet aanwezig zijn zodat de huurder eigenlijk alleen zijn kleding en tandenborstel mee hoeft te nemen. Dit wordt ook wel ‘hotel-klaar’ genoemd. Dit betekent dat alles in de woning aanwezig moet zijn, van theelepels tot aan washandjes.

Denk ook aan accessoires

Om de verhuur kansen van uw gemeubileerde huurwoning te vergroten is het belangrijk dat de woning aanvoelt als een ‘thuis’. Dit kunt u eenvoudig bereiken door de woning aan te kleden door middel van accessoires en sfeerverlichting. Denk hierbij aan schemerlampen, ingelijste afbeeldingen aan de muur en eventueel wat leuke kaarsen gegroepeerd op bijvoorbeeld een leuk dienblad.

Voor wat voor stijl kies ik?

Uiteraard richt u, uw woning het liefst naar uw eigen stijl in, maar bedenk dat u er niet zelf gaat wonen. Probeer de woning dus zo neutraal mogelijk in te richten zodat uw huurwoning bij een zo’n breed mogelijk publiek in de smaak valt! Om uw huurwoning een huiselijke tintje te geven is het altijd aan te raden een of meerdere muren te verven in een neutrale kleur.

Hoe leg ik mijn inventaris vast?

U heeft uw huurwoning met zorg ingericht. Nu wilt u natuurlijk dat de huurder hier netjes mee omgaat. Daarom is het belangrijk om bij de sleuteloverdracht een inventarislijst paraat te hebben. Dit is een lijst waar u alle inventaris die in de woning aanwezig is op vermeldt. Tijdens de incheck in de woning loopt u samen met de huurder deze lijst door en vinkt deze af. Het is belangrijk dat u de huurder laat tekenen op de lijst. Dit betekent dat de huurder weet wat er op het moment van incheck in de woning aanwezig was. Gaat de huurder de gemeubileerde huurwoning verlaten, dan is het belangrijk dat u dezelfde inventarislijst weer checkt.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel meer informatie willen, twijfel dan niet om contact met mij op te nemen!