De zomer, een seizoen dat bekend staat als zon, zee, strand en liefde! Maar niet alle liefdes overleven de zinderende zomer. De universiteit van Washington heeft een onderzoek gedaan naar het aantal echtscheidingen in een bepaalde periode. Uit dit onderzoek bleek dat er een piek in het aantal echtscheidingen waar te nemen is na de zomervakantie. (bron: www.nu.nl)

Effect op de woningmarkt

Nu is de vraag natuurlijk of wij hier in Nederland ook na de zomer een piek in het aantal echtscheidingen merken. Hoewel onze cijfers niet wetenschappelijk onderbouwd zijn, merken wij in de praktijk na de zomervakantie een stijging van het aantal huurders dat een woning zoekt naar aanleiding van een relatiebreuk.

Wat voor woningen zijn geschikt voor deze doelgroep?

In een periode van scheiden is alles onzeker. De financiële situatie, de plaats waar mensen wonen, het gaat letterlijk alle kanten op. Om die reden zoeken mensen die in scheiding liggen vaak woningen die aan de volgende criteria voldoen:

  • Flexibiliteit
  • Gemeubileerd
  • 2 slaapkamers

Flexibiliteit

Flexibiliteit is belangrijk omdat door de onzekere situatie deze huurders vaak niet weten hoe lang ze in de woning zullen verblijven. Het afspreken van een minimale periode van bijvoorbeeld 3 tot 6 maanden is vaak geen probleem, maar daarna verlenging van onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand is vaak gewenst en wettelijk gezien ook de juiste weg. In de praktijk blijkt vaak dat deze doelgroep ongeveer een jaar huurt.

Gemeubileerd

Aangezien de vertrekkende partij vaak zonder meubels de echtelijke woning verlaat zoekt deze huurder een gemeubileerde woning. Onder gemeubileerd wordt verstaan een volledig ingerichte woning. De huurder hoeft alleen nog maar zijn kleding, laptop en tandenborstel mee te nemen.

Minimaal 2 slaapkamers

Vaak zijn er ook kinderen betrokken bij een scheiding. Hoewel een bezoekregeling meestal niet direct een feit is, is het toch fijn als de vertrekkende partij zijn of haar kinderen kan ontvangen. Om die reden is een tweede slaapkamer altijd een pre.

Wilt u meer informatie over dit of andere onderwerpen? Link mij dan via Linkend-in en ik kom graag met u in contact!