Carnisse, een woonwijk in Rotterdam Zuid die niet altijd heel goed bekend heeft gestaan. Wat voor huurders krijg ik dan in mijn huurwoning? Een veelgehoorde vraag als ik enthousiast begin te vertellen over de investeringsmogelijkheden in deze wijk. Hoe leuk is het daarom ook dat ik door een van mijn trouwe lezers op het artikel ‘Waarom middenklassers toch graag in arme wijken wonen’ gewezen werd.

In dit artikel worden 4 studenten gevraagd naar hun onderzoeksresultaten. Zij hebben namelijk onderzoek gedaan naar middenstanders in deze wijk. De resultaten zijn verrassend positief te noemen.

Diversiteit

Eén veelgehoorde opmerking was dat juist de diversiteit van de wijk middenstanders met een hoger inkomen aantrekt. In een nieuwbouwwijk is het een eenheidsworst, alle huizen zien er hetzelfde uit. De diversiteit maakt Carnisse een levendige plek voor middenstanders.

Binding met Rotterdam Zuid

Een ander opvallend punt uit dit onderzoek was de binding met Rotterdam Zuid. Bewoners die in Rotterdam Zuid zijn geboren hebben een sterke binding met dit gebied en willen daarom als ze eenmaal uit huis zijn hun leven in Rotterdam Zuid opbouwen.

Carnisse als starterswijk

Carnisse is een echte starterswijk. Carnisse is voor een starter betaalbaar. Je vindt er veel nette en betaalbare appartementen die vaak in betere staat zijn dan een appartement op Noord. Wel is gebleken dat zodra starters kinderen krijgen ze wegtrekken uit de wijk.

Verhuren op Carnisse?

Ook in de verhuurmarkt is de populariteit van Carnisse goed merkbaar. De appartementen in de vogelbuurt zoals de Fazantstraat en Tapuitstraat zijn erg in trek. Gemiddeld staan deze appartementen slechts 2 weken te huur. We zien erg veel starters reageren op deze appartementen. Eén- of tweeverdieners die teveel verdienen voor de sociale woningbouw en nog te weinig om een hypotheek te krijgen.

Als belegging is Carnisse zeker een interessante wijk om in de gaten te houden. Regelmatig staan er hele nette appartementen te koop die met een kleine investering omgetoverd kunnen worden in perfecte huurappartementen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via facebook, Instagram of linkedin.

Het gehele artikel over het onderzoek naar middenstanders in Carnisse leest u hier.