Gemeubileerd verhuren kan een goede optie zijn als u zich op een bepaalde doelgroep zoals expats wilt richten. Of wellicht heeft u een kleine studio of kamer te huur waarbij de huurder niet goed ‘door de ruimte heen’ kan kijken. Door zo’n ruimte te meubileren voelt het direct als ‘thuis’. Dit verhoogt de kans op een spoedige verhuur.

Gemeubileerd verhuren wat is dat precies?

Gemeubileerd verhuren betekent dat u een woning verhuurd met een complete inboedel. Denk hierbij aan meubels, inventaris maar ook accessoires.

Meubileren, hoe pak ik dat aan?

Voordat u enthousiast begint met het kopen van meubels is het belangrijk eerst een plattegrond te maken met de juiste afmetingen. Dit kan heel gemakkelijk via internet. Zelf werk ik graag met floorplanner.com omdat je hier zelfs de keuze hebt uit meubels. Erg handig als u een plattegrond maakt om te meubileren.

Meubels op maat

Vervolgens kunt u in deze plattegrond de meubels die u in gedachte heeft op maat in de plattegrond zetten. Op die manier weet u zeker dat u de juiste meubels met de juiste afmetingen kiest.

Maak een kleurplan

Het is aan te raden om vooraf een kleurplan te maken. Zorg er in basis voor dat de vloer, kleur op de wanden en gordijnen op elkaar afgestemd zijn. Neem kleurstalen mee als u gaat winkelen voor de overige meubels en accessoires. Zo weet u zeker dat het 1 geheel wordt.

De inventarislijst

Maak gebruik van een inventarislijst. Op die manier weet u zeker dat alles compleet is en dat u niets vergeet. Deze checklist is direct u basis voor het aanleggen van een inventarislijst.

Meubileren, een voorbeeld

Onderstaande video geeft een goed voorbeeld hoe u een ruimte kunt meubileren.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen op het gebied van verhuur, beheer of vastgoedbelegging? Neem dan contact met mij op, ik help u graag! Ook kunt u mij volgen via facebook of linkedin.