Als beginnende belegger kan het aankopen van vastgoed best wel intensief zijn. Er komen verschillende vraagstukken op je af zoals, is dit pand voor mij de juiste, klopt het koopcontract wel en hoe zit het nou met de VvE stukken? Daarom in deze blog de beste tips voor het aankopen van vastgoed als belegging!

  1. Maak een plan van aanpak

Stap 1 is het bepalen van je plan. Je plan is namelijk je basis en geeft je je richtlijn tijdens het gehele proces van het aankopen van vastgoed. Als je je doel duidelijk voor ogen hebt, kun je vanuit dat punt bepalen aan welke doelgroep je wilt gaan verhuren en welk vastgoed op welke locatie daarbij hoort. Zo weet je zeker dat je altijd het juiste pand aankoopt.

  1. Waar kijk je naar als je een pand aankoopt?

Of je nu zelf een pand aankoopt of je werkt met een aankoopmakelaar, er zijn altijd enkele zaken waar je op moet letten als je een pand aankoopt. Allereerst zijn er enkele facetten binnenin de woning. Wat voor badkamer zit er in, hoe zit het met de keuken? Is er cv en dubbel glas? Ook is het belangrijk om te weten of er leasecontracten zijn die overgenomen moeten worden. Het komt nog wel eens voor dat er een cv-ketel hangt, maar dat deze gehuurd is. Dit zijn dan bijkomende kosten waar je rekening mee moet houden.

  1. Check de VvE

De laatste belangrijke tip is het nakijken van de VvE stukken. Aan de hand van de jaarcijfers kun je goed zien of een VvE gezond is. Een gezonde VvE spaart in overeenstemming met de wettelijke regelgeving 0.5% van de herbouwwaarde per jaar voor groot onderhoud. Ook hebben ze een zogenaamde MJOP (Meer Jaren Onderhoudsplan) waarin je kan zien welk groot onderhoud gepland staat. Zo kun je zelf al bepalen of er binnen de VvE nog extra kosten te verwachten zijn ja of nee.

Meer weten over het aankopen van vastgoed als belegging? Op vrijdag 1 november geven drs. Esther Dekker en Edwin de Pijper een masterclass over het aankopen van vastgoed. Inschrijven kan via deze link:

http://bit.ly/mpg-aankopen

 

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met me op! U kunt me ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.