Wie 10 jaar geleden een woning zocht in Rotterdam, zocht zeker niet in Rotterdam Zuid. Alle wijken in Rotterdam waren goed, als je maar niet “aan de andere kant van de rivier” kwam.

Anno 2017 merken wij een grote verschuiving in de huurmarkt. Steeds meer leuke huurders weten hun weg te vinden in Rotterdam Zuid. Ook steeds meer beleggers zien hun kansen in Rotterdam Zuid, waardoor het huuraanbod met kwalitatieve huurwoningen in deze regio sterk toeneemt.

Maar niet iedereen is direct overtuigd. Zodra ik tijdens een eerste gesprek met een nieuwe belegger Zuid Rotterdam als potentiële woonwijk noem, wordt er vaak eerst bedenkelijk gekeken. Na wat uitleg wordt een belegger vaak steeds enthousiaster. Uiteindelijk wordt het eerste pand aangekocht in Rotterdam Zuid en verhuurt aan leuke en betrouwbare huurders.

Waarom (ver) huren in Rotterdam Zuid?

  1. De huizenprijzen liggen in Rotterdam Zuid lager dan in andere delen van Rotterdam.

Terwijl er met de juiste aankoop en kleine verbouwing een goede huurprijs gevraagd kan worden. Het rendement in Rotterdam Zuid is dus goed.

  1. Steeds meer expats, young professionals en studenten weten Rotterdam Zuid te vinden.

De reden hiervan is dat wijken als Kralingen overvol zitten en ook de huurprijzen aan het stijgen zijn. Zoek je als huurder een leuk appartement voor een betaalbare huurprijs dan zit je in Rotterdam Zuid goed!

  1. Welke woonwijken zijn populair in Rotterdam Zuid?

Charlois is absoluut een wijk die erg in opkomst is. Hier zijn veel leuke appartementjes te vinden en de ligging is ideaal ten opzichte van het centrum van Rotterdam. Dichtbij de Maastunnel, maar ook dicht bij Zuidplein. Daarnaast zien we dat IJsselmonde en Zuidwijk ook erg in trek zijn bij particuliere huurders en expats.

  1. De gemeente voert beleid in Rotterdam Zuid

Door middel van de huisvestingswet (ook wel HVV genoemd) probeert de gemeente Rotterdam de zogenaamde ‘kansarme’ wijken op te tillen naar een hoger niveau. Dit betekent dat de kwaliteit van de woonwijken aan het stijgen is. Dit is niet alleen goed voor het woongenot van de huurder maar ook voor uw investering.

  1. Wat voor soort huurders huren er in Rotterdam Zuid?

Dit is de meest gehoorde vraag die ik van beleggers krijg. Ik kan met een gerust hart antwoorden dat dit echt allemaal hele leuke huurders zijn. Denk hierbij aan stelletjes die net gaan samenwonen en willen gaan settelen. Beide hebben een goede baan, maar vallen niet onder de young professionals die afgestudeerd zijn aan de universiteit. Dit zijn hartstikke leuke huurders die wellicht ook een langere huurtermijn aangaan dan young professionals. Young professionals zijn meer carrièregericht zijn en zullen eerder verhuizen voor hun baan. Maar ook steeds meer studenten en expats vinden hun weg naar Zuid Rotterdam. Expats? Jazeker. Expats zijn steeds meer bereid om te reizen met openbaar vervoer naar hun werk. Vanaf Charlois is het centrum binnen 10 minuten te bereiken. Maar ook de wijken IJsselmonde en Zuidwijk zijn erg populair door hun ligging nabij uitvalswegen.

Meer informatie over beleggen in vastgoed in Rotterdam? Neem contact met mij op, ik help u graag!