Leegstand. Een post die u eigenlijk liever niet meeneemt op uw exploitatie begroting. Maar toch ontkomen we er niet aan. Als we deze post dan mee moeten nemen, het liefst zo laag mogelijk.

Maar hoe doet u dat nou? Ervoor zorgen dat uw vastgoed snel gevuld is met goede huurders?

Een woning goed en snel verhuren is een vak apart. Uiteraard merken wij in de praktijk dat de ene woning sneller verhuurt dan de andere. In deze blog een paar nuttige tips hoe u er als belegger / verhuurder voor kunt zorgen dat uw vastgoed in Rotterdam zo snel mogelijk verhuurd wordt.

1. De staat van de woning

De huurwoningen die het allersnelst verhuurd worden, zijn de woningen die instap klaar zijn. Ook wel Turn Key genoemd. Wat zijn de kenmerken van dit soort huurwoningen? Vaak ligt er een laminaatvloer op de grond, de wanden zijn strak afgewerkt en de badkamer en de keuken zijn compleet. Er is raambekleding en verlichting aanwezig. De huurder hoeft als het ware helemaal niets aan de woning te doen en kan zo verhuizen.

2. Zorg dat de woning leeg en schoon is

Met leeg bedoel ik, dat er alleen zaken in de woning staan die bij de woning horen. Een huurwoning die leeg en schoon is oogt veel beter dan een huurwoning waar nog wat ‘vergeten’ spullen in staan van een vorige huurder. Ook merk ik dat potentiële huurders hier vaak moeilijk doorheen kunnen kijken. Zodra een woning lekker fris schoongemaakt is, wordt deze ook veel sneller verhuurd.

3. De huurprijs

Uiteraard wilt u als verhuurder de beste huurprijs voor uw vastgoed. Maar houdt altijd in gedachte dat de huurprijs in verhouding moet staan tot het soort woning dat u verhuurt ( marktprijs), de wijk waar de woning gelegen is en de doelgroep waar u op mikt. Als deze 3 zaken met elkaar in balans zijn is een woning in de regel altijd heel snel verhuurt.

4. Neem een actieve en flexibele (verhuur)makelaar in de arm

Uiteraard kost een makelaar geld, maar daarentegen neemt een professionele verhuurmakelaar u veel werk uit handen én heeft u met zijn hulp snel een goede huurder gevonden. Een actieve makelaar heeft vaak een groot netwerk van actief woningzoekenden waar uw woning direct onder de aandacht gebracht wordt. Ook beschikt de verhuurmakelaar vaak over speciale marketingtools die ervoor zorgen dat uw huurwoning maximaal onder de aandacht gebracht wordt bij potentiele huurders. Het inschakelen van een verhuurmakelaar kan er dus zeker voor zorgen dat uw woning snel en goed verhuurd wordt.

Extra puntje om op te letten, echt actieve makelaars zijn vaak bereid om ook ’s avonds en in het weekend bezichtigingen te doen. Niet elke potentiële huurder kan vrij nemen van zijn of haar werk om een woning te komen bezichtigen. Een flexibele makelaar heeft dus zeker een toegevoegde waarde.

5. Woningpresentatie op internet

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Zo ook wat betreft de woningpresentatie op internet. Goede foto’s nodigen uit om op een woning te klikken en verder te kijken. Zorg er dus voor dat u goede foto’s laat maken van huurwoning.

Wilt u ook beleggen in vastgoed in Rotterdam? Of heeft u vastgoed dat u snel en goed verhuurt wilt hebben? Neem contact met mij op voor meer informatie.

U kunt mij ook altijd volgen op facebook en linkedin