Bijna 80% van de particuliere huurwoningen in Rotterdam wordt gemeubileerd verhuurd.

Dit is op zich niet gek aangezien er een groot aantal expats regelmatig tijdelijke woonruimte zoekt in Rotterdam. Omdat er niet veel gestoffeerde huurwoningen te vinden zijn, zijn deze vaak erg populair en daarom snel verhuurd! Maar wat is dat nou precies gestoffeerd verhuren?

Gestoffeerd verhuren, wat is dat precies?

Gestoffeerd verhuren betekent kort gezegd dat de woning bij oplevering voorzien is van de volgende zaken:

  • Een vloer
  • Afgewerkte muren
  • Werkende Lampen
  • Raambekleding

Een goede vloer

Een particuliere huurwoningen wordt gemiddeld 1,5 jaar verhuurd voordat de huurder plaatsmaakt voor de volgende. Dit betekent dat een vloer doorgaans wat intensiever gebruikt wordt dan normaal. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de uitstraling van de vloer. Een huurder neemt zijn eigen meubels mee, het is dus belangrijk om voor een vloer te kiezen met een neutrale uitstraling. Uiteraard is het belangrijk dat de vloer makkelijk te onderhouden is. Kies dus zeker voor een harde vloer.

Afgewerkte muren

Afgewerkte muren zijn muren die goed afgewerkt zijn. Dit kan bijvoorbeeld een strak geverfde muur zijn of behang. Ook hier is het belangrijk dat u een kleur kiest die neutraal is zodat de meubels die de huurder zelf meeneemt goed bij de aankleding van de woning staan.

Lampen

Bij een gestoffeerde woning horen ook werkende lampen. Hiermee bedoelen we niet alleen een bolletje dat werkt maar daadwerkelijke lampen met lampenkappen of bijvoorbeeld ingebouwde spotjes.

Raambekleding

Met raambekleding wordt verstaan gordijnen, rolgordijnen of bijvoorbeeld een plisse gordijn. Er zijn tegenwoordig tal van keuzes als het gaat om raambekleding. Laat u hier goed in adviseren! Als extra tip kan ik u alvast meegeven dat u in de slaapkamer het beste voor verduisterende gordijnen kunt kiezen. Een huurder heeft graag een donkere slaapkamer.

Meten is weten

Zowel voor de vloer als voor de raambekleding is het belangrijk dat u goed meet. Laat u goed adviseren hoe u de exacte maten meet!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of een ander onderwerp hebben? Link mij via linkedin en ik help u graag!