De juiste woningpresentatie van uw huurwoning

Het verhuren van uw woning begint met de juiste presentatie van de huurwoning. Waarom is dit zo belangrijk? U zoekt hoogstwaarschijnlijk een kwalitatieve huurder voor uw huurwoning en door uw woning op de juiste manier te presenteren trekt u vaak ook de doelgroep aan waar u naar op zoek bent.

Woningpresentatie; waarom zijn goede foto’s zo belangrijk?

Een potentiele huurder die op internet naar een huurwoning zoekt ziet heel veel woningen. Ongemerkt zullen zij al een snelle eerste screening doen. Het is menseigen om deze screening als eerste te doen op basis van de foto’s. Op het moment dat een foto van een woning in het oog springt nodigt dit uit om verder te kijken.

Het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat de fotopresentatie van de woning goed is. Let er dus altijd op dat er foto’s gemaakt worden met een professionele camera, het liefst met een groothoeklens zodat de verschillende ruimtes in de huurwoning goed zichtbaar zijn. Een makelaar die met zijn of haar mobiele telefoon foto’s komt maken is echt een ‘no go’.

Woningpresentatie; wat kunt u doen om de makelaar te helpen?

Als ik als verhuurmakelaar foto’s kom maken is het heel fijn als de woning schoon en opgeruimd is. Ik kom het liefste foto’s maken als de zon schijnt. Een woning ziet er in het zonlicht nou eenmaal beter uit. Het nadeel is dat als de zon schijnt je ongeveer alles ziet. Daarom is het belangrijk dat de woning schoon en fris is. Een volgens belangrijk punt is het verwijderen van persoonlijke spullen zoals foto’s. De woning wordt ook vaak op verschillende platforms geplaatst, waardoor de foto’s veel bekeken zullen worden. Het is dan niet wenselijk dat de uw persoonlijke foto’s overal te zien zijn!

 

Als vastgoedspecialist geef ik verhuurders dagelijks advies over het snel en goed verhuren van hun woningen. Wilt u ook informatie link mij dan via linkedin en ik help u graag!