De huizenprijzen stijgen. Niet alleen op Rotterdam Noord worden de woningen steeds duurder, ook op Rotterdam Zuid zijn de aankoop prijzen gestegen. Om een goed rendement te halen is het belangrijk om te kijken aan welke doelgroep u een woning wilt verhuren. Een woning aankopen in een hoger segment en verhuren aan expats kan rendement technisch interessant zijn.

Verhuren aan expats

Naast particulieren telt Rotterdam ook veel expats. Met het aantrekken van de zomerperiode is ook het expat seizoen weer geopend. Veel expats zoeken vast voor de periode vanaf augustus of september geschikte woonruimte. Doorgaans zoeken zij woonruimte voor de periode van ongeveer 12 maanden. Meestal loopt dit uit naar 18 maanden.

Welke wijken zijn voor interessant?

Uiteraard zijn de woontorens immens populair. Maar heeft u een bepaald rendement in gedachte dat u minimaal wilt halen dan komt u met de aankoop van een appartement in een woontoren vaak niet uit. Het is dan juist de kunst om naar wijken rondom het centrum te kijken. Wijken zoals bijvoorbeeld het Lage Land en Prinsenland zijn erg populair. Maar ook woonwijken rondom internationale scholen zoals Hillegersberg en Provenierswijk zijn goede locaties.

Wat voor soort objecten zijn interessant?

Expats kijken doorgaans naar 2 soorten objecten. Enerzijds is er een groep die het gemak en de luxe wilt van een woontoren. Parkeren in de garage, direct in de lift en binnen 2 minuten sta je in het appartement met vaak waanzinnig uitzicht. Deze woontoren moeten in de regel gemeubileerd zijn.

De andere groep kijkt naar appartementen in buitenwijken of eengezinswoningen. Deze hoeven niet altijd gemeubileerd te zijn. Wel is het een pre als de parkeergelegenheid goed is en er een lift aanwezig is.

Rotterdam Expat Centre

Rotterdam wordt voor expats steeds populairder. Begin januari van dit jaar heeft de gemeente Rotterdam een nieuwe website gelanceerd gericht op deze doelgroep in Rotterdam. Via dit platform krijgen alle expats in Rotterdam informatie over onder andere wonen en werken in Rotterdam. Daarnaast wordt er door de gemeente Rotterdam erg veel gedaan aan marketing om steeds meer internationale bedrijven en expats aan te trekken.

 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen op het gebied van verhuur, beheer of vastgoedbelegging? Neem dan contact met mij op, ik help u graag! Ook kunt u mij volgen via facebook of linkedin.