Ik schreef het al eerder. Rotterdam Zuid is druk bezig om te veranderen naar een plek die steeds aantrekkelijker wordt om te wonen. Vorige week ging de kogel door de kerk voor het nieuwe stadsdeel ‘Feijenoord City’ en een nieuwe Kuip in Rotterdam Zuid.

Gebiedsplan Feijenoord City

Feijenoord City zal gaan bestaan uit een Nieuwe Kuip op The Strip (Veranda West, Gamma, Shellstation). Daaraan vast zal het gehele stadiongebied uitgebreid en herontwikkeld worden met ongeveer 1600 woningen, hotels, horeca en winkels.

Gebiedsvisie Stadionpark

Naast Feijenoord City is er nog een plan in ontwikkeling. Dit is de ‘Gebiedsvisie Stadionpark’. In deze gebiedsvisie is er tot 2025 rondom de kuip ruimte voor ongeveer 750 a 1000 nieuwbouwwoningen, plus ongeveer 1000 in de periode erna. Maar niet alleen wordt er nieuwbouw ontwikkeld. Ook komt er ruimte voor commercie, hotels en leisure. Zo staat er in het plan de wens om langs de rivieroevers van de Maas vanaf de Brienenoord tot aan het nieuwe Stadion een recreatie plek te ontwikkelen voor bewoners van dit gebied. De gemeente hoopt nog voor de zomer vanuit de Gemeenteraad akkoord te krijgen op dit gebiedsplan.

Wat betekent dit voor de omliggende wijken?

Een natuurlijk proces is dat omliggende wijken profiteren van investeringen in naastgelegen gebieden. Een goed voorbeeld is de Laan op Zuid. Dit gebied is na de ontwikkeling van de Kop van Zuid tot bloei gekomen en nu een zeer populaire huurlocatie. Op dit moment zien wij in de huurmarkt dat de wijken IJsselmonde en het gebied Zomerland populair zijn onder huurders. De ruimere opzet van de wijken en het feit dat er meer groen is maakt deze wijken aantrekkelijk bij jonge gezinnen. Daarnaast zien we een kleine groep expats die dit gebied aantrekkelijk beginnen te vinden door de unieke ligging dicht bij de snelweg.

Soorten huurders en huurprijs

De verwachting is dat zodra er meer aanbod komt van winkels, restaurants en leisure dit gebied snel aan populariteit zal winnen bij huurdoelgroepen zoals expats en young professionals. Deze huurders wonen graag in gebieden waar wat meer reuring is.Tot slot zullen we gaan zien dat zodra een gebied populairder wordt, de huurprijzen van de woningen in de vrije sector zullen gaan stijgen.

Investeren in vastgoed in dit gebied?

Met bovenstaande ontwikkelingen kunnen we niet anders concluderen dat het gebied rondom De Kuip een interessant gebied is om te investeren in vastgoed. Wie nu al een gooi wil doen naar expat appartementen kan zich richten op een van de complexen aan de Veranda. Liever klein beginnen? Kijk dan zeker naar de wijken IJsselmonde en Zomerland. Hier vindt u vaak zeer nette appartementen voor een interessante prijs. Daarmee haalt u niet alleen nu een interessant rendement, maar zal uw investering in de toekomst alleen maar meer waard worden.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen op het gebied van verhuur, beheer of vastgoedbelegging? Neem dan contact met mij op, ik help u graag! Ook kunt u mij volgen via facebook of linkedin.