U bent een (beginnende) vastgoedbelegger in Rotterdam. U wilt een leuk appartement aankopen voor de verhuur. Na uitgebreid onderzoek heeft u besloten uw woning te willen verhuren aan expats, een goede keuze! Maar wat voor soort appartement kunt u dan het beste kopen en waar moet u op letten?

Als verhuurmakelaar/vastgoedspecialist spreek ik dagelijks meerdere expats die op zoek zijn naar een (al dan niet tijdelijke) huurwoning in Rotterdam. Dit zijn de punten die het meest aan bod komen tijdens een zogenaamd ‘intake’ gesprek met een expat.

Nieuwbouw

Het merendeel van de expats wilt graag in een modern, niet te oud gebouw wonen. Denk hierbij aan een aantal van de schitterende woontorens die Rotterdam rijk is! De expats met de meest hoge budgetten kiezen vaak voor de gebouwen met meer luxe zoals de Montevideo en New Orleans. Het feit dat deze gebouwen een eigen zwembad en gym hebben maakt ze erg gewild. Maar ook het Calypso aan het Kruisplein en de Red Apple zijn door hun ligging gewilde woontorens. In de torens geldt overigens ook, hoe hoger de etage hoe hoger de huurprijs.

Een lift

Veel expats hebben iets tegen trappen. Ze zijn de steile trappen, de wij vaak schitterend vinden, in de mooie historische panden maar eng. Ze zijn ze niet gewend. Daarom zal een expat snel kiezen voor gelijkvloerse appartementen met een lift.

Een parkeerplaats

Een parkeerplaats is echt een hele grote meerwaarde voor een expat om een appartement te huren. Expats willen graag een beetje luxe en comfort in hun woning en hier hoort een parkeerplaats ook bij. Ze werken hard en veel en als ze dan eindelijk thuis zijn, is het laatste waarop ze zitten te wachten het zoeken naar een parkeerplek.

Zorg voor goede meubilering

Een expat zoekt gemeubileerde woonruimte. Meubileer een appartement altijd op een manier zoals u er zelf zou willen wonen. Zorg dat het huiselijk is, een appartement moet gelijk uitnodigen om er te willen wonen. Ook niet geheel onbelangrijk; zorg dat uw appartement volledig gemeubileerd is. Dit betekent dat ook kleine zaken zoals theedoeken en bestek aanwezig moeten zijn. Krijgt u het voor elkaar om deze uitstaling te creëren dan is uw appartement binnen de kortste keren verhuurd!

Internet

Wilt u een expat echt gelukkig maken? Zorg dan voor een goede en sterke internetverbinding. Internet is niet meer weg te denken uit ons leven en zeker voor een expat is internet een eerste levensbehoefte. Een internetverbinding aanvragen kan soms wel 2 tot 3 weken duren. Het zal niet de eerste keer zijn dat een expat een appartement afketst omdat er nog geen internet aanwezig is.

Verhuur ook voor een kortere periode

Veel verhuurders willen het liefst voor een langere periode verhuren. Denk hierbij aan een periode van 12 maanden of meer. Een expat is altijd voor een tijdelijke periode in Nederland. Projecten zijn niet altijd vastgesteld voor een bepaalde periode. Kortom een expat wilt graag een beetje flexibiliteit in de huurperiode. Het kan zomaar voorkomen dat een project begint voor 3 maanden en dat de expat uiteindelijk 9 maanden huurt. De groep expats die voor een periode wilt huren die korter is dan een jaar is best groot. Leuke bijkomstigheid; de huurprijzen voor zogenaamde ‘Short Stay’ appartementen liggen hoger dan de huurprijzen voor een jaar.

Vloerbedekking

Zorg voor een harde vloer, zoals laminaat, een pvc vloer of steen. Waarom? Vloerbedekking wordt door expats als onhygiënisch gezien. Een harde vloer is beter schoon te houden, zeker als er een keertje een drankje overheen valt.

Verhuur inclusief gas/water/licht

Gas/water/licht, het is voor een expat best een administratieve klus om dit allemaal te regelen. Daarnaast is het veel voordeliger om contracten voor minimaal 12 maanden af te sluiten dan de zogenaamde flexibele contracten. Door uw huurwoning inclusief gas/water/licht te verhuren bewijst u de expat een grote dienst!

 

Wilt u meer informatie over het verhuren aan expats? U kunt altijd contact opnemen via mijn linked-in. Ik adviseer u graag!