Nu we persoonlijk contact zoveel mogelijk moeten vermijden en ‘social distance’ het code woord is, ligt er een uitdaging in het verhuren van woningen. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk via de digitale weg. In deze blog geef ik u enkele tips over digitaal verhuren, om ook in deze tijd de verhuur van uw onroerend goed door te laten lopen.

Goede exposure

De eerste stap is het goed aanbieden van uw pand. De huurder moet online een goede indruk van de woning krijgen. Dit betekent dat u de woning online zo goed en uitgebreid mogelijk moet laten zien. Hierin zijn drie dingen belangrijk:

Goede foto’s

Goede foto’s zijn een must. Investeer dus ook zeker in het laten fotograferen van uw vastgoed door een professionele fotograaf. Met de juiste foto’s krijgen potentiële huurders een goede eerste indruk van een woning. Als de foto’s aantrekkelijk zijn, is een huurder vaak ook nieuwsgierig naar de rest. Zijn de foto’s veel te donker en niet professioneel dan knappen ze vaak af op een huurwoning. Kijk naast normale foto’s ook zeer naar de mogelijkheden van 360 graden fotografie, zodat de huurder echt een compleet beeld krijgt van de woning.

Video

Laat een video maken zodat de huurder als het ware een “digitale rondleiding” krijgt door het pand. Een video geeft vaak een goede indruk van een woning. Extra leuk als u tijdens de video alle pro’s van de woning kunt benadrukken. Ook hier kunt u de mogelijkheden verkennen van 3D video zodat de huurder het gevoel krijgt ‘echt’ door de woning te kunnen lopen.

Tekstuele beschrijving

In al het huuraanbod dat op internet te zien is, moet u eruit zien te springen. Het laatste punt dat hierin belangrijk is, is de tekst. Zorg voor een originele tekst, waarin u de huurder meeneemt in alle pluspunten van de woning. Zorg er ook voor dat u zoveel mogelijk informatie deelt, dit komt een vlotte verhuur ten goede.

Telefonisch contact

Krijgt u aanvragen op de woning dan is het belangrijk telefonisch contact te leggen. Krijgt u erg veel reacties op uw woning? Maak dan een kleine voor selectie en benader de huurder telefonisch. Door op deze manier kennis te maken met de huurder kunt u al een bepaald gevoel krijgen met wat voor potentiële kandidaat u te maken heeft. Is uw onderbuik gevoel goed? Ga dan verder met het screenen van de papieren. Als hier geen gekke dingen uitkomen dan heeft u vaak de juiste keuze gemaakt.

 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt me ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.