Het klinkt soms wel eens te mooi om waar te zijn. Financieel vrij worden met vastgoed. Of je pensioen veilig stellen door te investeren in bakstenen. Wat echter onderschat wordt is dat het verhuren aan regelgeving gebonden is. Niet alleen op regionaal niveau door bijvoorbeeld beleid vanuit gemeenten, maar ook op nationaal niveau door de Huurwet.

Plichten voor de verhuurder

Als verhuurder heb je bepaalde plichten. Deze plichten zijn vastgelegd in de Huurwet. Zo moet je als verhuurder de woning bijvoorbeeld ter beschikking stellen aan de huurder. Ben je als verhuurder verplicht om (groot) onderhoud uit te voeren en moet je als verhuurder er voor zorgen dat de huurder (rustig) woongenot heeft.

Huurcontracten

Ook over huurcontracten wordt een en ander bij wet geregeld. Wil je bijvoorbeeld een diplomate clausule contract omdat je zelf tijdelijk naar het buitenland gaat, dan moet je zorgen dat je voldoet aan de regels die in de Huurwet beschreven worden. Doe je dit niet, dan loop je zomaar de kans dat je eigenlijk een contract voor onbepaalde tijd hebt gesloten. Probeer dan nog maar eens van je huurder af te komen!

Of denk eens aan de bepaalde tijd contracten voor maximaal 24 maanden waar veel beleggers mee werken. Wil je dat de huurder na de contractperiode vertrekt dan ben je als verhuurder verplicht de huurder binnen een bepaalde termijn te informeren. Doe je dit niet dan loop je het risico dat het contract veranderd is in een contract voor onbepaalde tijd.

Masterclass Huurrecht

Op 15 november organiseert Max Property Group een masterclass Huurrecht samen met Huurrecht advocaat mr. Jan-Rob van Manen. Tijdens deze masterclass worden de belangrijkste regels binnen het huurrecht behandeld. Ook is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

☞ 15 november
☞ 14.00 uur
☞ aanmelden via http://bit.ly/mpg-huurrecht

 

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt me ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.