Verhuren voor een langere periode

Als u gaat beleggen in vastgoed dan wilt u dit waarschijnlijk ook gaan verhuren. Maar verhuren van vastgoed kan op verschillende manieren. Voor u als belegger kan het heel persoonlijk zijn welke vorm van verhuur bij u past. Wilt u verhuren voor een kortere termijn of juist liever voor een langere termijn? Wilt u aan expats verhuren, of juist liever aan een particuliere doelgroep? Allemaal facetten die mede bepalen wat voor soort vastgoed het beste in uw portefeuille past. In deze blog vertel ik u welk vastgoed past bij een huurder die voor een langere periode een woning zoekt.

Verhuren voor langere tijd, profielschets huurders

Huurders die voor een langere periode een woning zoeken worden ook wel starters op de woningmarkt genoemd. Dit zijn particuliere huurders die vaak klaar zijn met hun studie en geen woning meer willen delen. Ook zijn het vaak huurders die teveel verdienen om via een woningcorporatie een woning te huren, maar nog geen eigen woning kunnen kopen.

Wat voor vastgoed?

Huurders die voor een langere periode een huurwoning zoeken, huren vaak appartementen rond de 60-70 m2. Tevens zoeken zij deze in een segment onder de € 1000,-. Dit betekent dat, indien u een interessant rendement wilt behalen, u moet zoeken naar vastgoed rond de € 125.000,-. Deze appartementen treft u aan in bijvoorbeeld Rotterdam Zuid en West.

Voordeel van verhuren voor langere tijd

Het voordeel van verhuren voor een langere periode is uiteraard dat het leegstandsrisico enorm afneemt en het u stabiliteit biedt. U bent dus voor een langere periode verzekerd van een goede huurder en huurinkomsten.

Huurcontract voor een langere tijd

Als u bewust voor een langere periode wilt verhuren moet u als belegger goed letten op welke vorm huurcontract u afsluit. Sinds 2016 is de huurwet veranderd en kunt u ook contracten voor bepaalde tijd afsluiten. Als u dit doet kan de huurder tussentijds opzeggen, dus voordat de termijn van 12 maanden is afgelopen. Wilt u dit risico niet lopen, dan sluit u een huurcontract waarbij u de huurder houdt aan de minimale termijn van 12 maanden.

Bent u een startende belegger en wilt u meer informatie over beleggen in Rotterdam? Kom dan naar onze masterclass ‘introductie vastgoedbeleggen’ op 29 september! Meer informatie treft u hier

Banners

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via facebook, Instagram of LinkedIn.