Wellicht heeft u als verhuurder wel eens de vraag gehad of u uw huurwoning ook voor short stay wilt verhuren? Wat is “short stay” precies en wat kunnen de voordelen van deze vorm van verhuur zijn?

Short Stay verhuur, verhuur vanaf 1 maand

Short Stay verhuur is, zoals de naam al zegt, het verhuren voor een korte periode. In de markt waarin ik me begeef zijn korte (tijdelijke) verhuur periodes, vaak periodes vanaf 1 maand tot ongeveer 9 maanden. In ieder geval is de periode altijd korter dan een jaar.

Wat voor doelgroep komt af op short stay verhuur?

De doelgroep die tijdelijke, flexibele woonruimte zoekt is best divers. Denk hierbij aan particulieren die tussen 2 woningen in zitten, dus huidige woning verkocht en nieuwe woning nog niet klaar. Of wellicht hebben zij nog helemaal geen idee wat ze willen kopen en willen ze eerst voor een tijdelijke periode huren. Maar ook mensen die bijvoorbeeld brand- of waterschade hebben en voor reparatie tijdelijk een andere onderkomen nodig hebben behoren tot deze doelgroep. Tot slot is er natuurlijk ook een hele grote groep expats die voor een kortere, tijdelijke periode huisvesting in Rotterdam zoekt omdat zij voor een tijdelijk project in Nederland verblijven.

Hoe groot is de kans op leegstand?

De meeste beleggers of verhuurders hebben het idee dat een huurcontract voor een jaar altijd beter is omdat u dan een jaar ‘verzekerd’ bent van een huurder. Ik zal juist adviseren om ook naar de short stay markt te kijken, omdat deze markt ontzettend groot is. Daarnaast zien we vaak dat een tijdelijke periode van bijvoorbeeld 3 maanden bijna altijd uitloopt naar 6 of 9 maanden. Uw woning uitzetten op zowel de long stay als de short stay markt biedt alleen maar meer kansen op een spoedige verhuur. Daarnaast liggen de huurprijzen voor short stay verhuur hoger waardoor uw eventuele leegstand voor een gedeelte afgedekt wordt.

Wilt u uw woning ook aanbieden voor short stay verhuur? Zorg dan dat de woning altijd gemeubileerd is!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, twijfel dan niet om contact met mij op te nemen!