Vorige week werkte ik mee aan een aflevering van Nederland Heeft Het. In deze aflevering vertelde ik waarom investeren in Rotterdam en Den Haag nu goede kansen biedt.

Investeren in Rotterdam en Den Haag

Als verhuurmakelaar en vastgoedspecialist ben ik actief in de regio Rotterdam en Den Haag. We hebben de markt zien aantrekken in Amsterdam en in Utrecht. Omdat de huizenprijzen daar nu zo gestegen zijn zien we sinds een jaar een explosieve groei richting Den Haag en Rotterdam.

Huizenprijzen zijn nog betaalbaar

In Rotterdam en Den Haag zijn de huizenprijzen nog betaalbaar voor wie als particuliere belegger een rendement beoogd van rond de 6 a 7 %. We zien dat de huizenprijzen in Den Haag al wat hoger liggen dan Rotterdam.

Den Haag expat stad

Door de vele ambassades is Den Haag een expat stad pur sang. Veel expat zoeken hier wekelijks naar een tijdelijke huurwoning. De huizenprijzen in Den Haag liggen dus hoger dan in Rotterdam, maar daar staat tegenover dat de huurprijzen in Den Haag vaak ook weer hoger liggen.

Rotterdam en de huurmarkt

De huurmarkt in Rotterdam is zeer divers. Eigenlijk net zoals de stad zelf is. We zien hier veel studenten, particulieren en ook expats. De gemeente heeft sinds enkele jaren een expat desk waar zij expats adviseren op het gebied van huisvesting. Ook promoot de gemeente Rotterdam bij veel multinationals met als doel meer multinationals naar Rotterdam te trekken. Ook dit zal weer expats met zich meebrengen

Rotterdam versus Den Haag

Hoewel de huizenprijzen in Den Haag hoger liggen, liggen ook de huurprijzen hoger. Onderaan de streep zal het rendement ongeveer hetzelfde blijven. In welke stad u wilt gaan beleggen zal dan met name te maken hebben met de keuze aan welke doelgroep u wilt gaan verhuren. Een expert met goede kennis van de stad kan u hier goed bij adviseren.

 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via facebook, Instagram of linkedin.