Vastgoed gaat pas goed renderen als het ook goed verhuurd is aan de juiste huurder. Werken met een verhuurmakelaar heeft zeker voordelen, mits je met de juiste partners samenwerkt. In de regio Rotterdam alleen al zijn er minstens 6000 verhuurmakelaars actief, in dit artikel vertel ik je hoe je de juiste makelaar er tussenuit kunt pikken.

 

Verhuurmakelaar & woning aanbieden

Hoe beter je woning op internet aangeboden wordt, hoe eerder deze verhuurd is. Snel verhuren is belangrijk want leegstand kost immers het allermeeste geld en gaat ten koste van je rendement. Daarom is de manier waarop jouw makelaar de woning aanbiedt erg belangrijk. Let op de kwaliteit van de foto’s, video’s en objectbeschrijving. Ook het aantal websites waarop je woning wordt aangeboden is belangrijk. Hoe meer websites, hoe groter het bereik.

 

Verhuurmakelaar & Screeningsbeleid

Snel verhuren is goed, maar de kwaliteit van de huurder is ook belangrijk.Tussen alle aanvragen van huurders het kaf van het koren scheiden doe je door een goede screening. Vraag dus zeker aan de makelaar wat hun screeningsbeleid is.

Luister deze podcast terug om te horen wat een goed screeningsbeleid is

 

Het huurcontract

Check welk huurcontract de makelaar met je huurder sluit. Zorg dat dit een contract is waar jij als verhuurder achter staat. Is het een contract voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd? Belangrijk is ook dat je als verhuurder het contract zelf tekent. Als verhuurder ben je altijd eindverantwoordelijk, je moet dus altijd weten wie de bewoner is.

 

Wie is Esther?

drs. Esther Dekker heeft ruim 15 jaar ervaring in de vastgoedmarkt. Met haar bedrijven Fortus Vastgoed en Max Rental koopt, verhuurt en beheert ze beleggingspanden voor beleggers. Ook host ze een succesvolle vastgoed podcast met meer dan 50.000 unieke luisteraars. Daarnaast is ze voorzitter van Chepri, het kwalitatieve netwerk voor particuliere beleggers. Je kan Esther volgen op instagram, facebook of linkedin.

 

Samenwerken? mail naar info@estherdekker.eu