Blockchain en tokens

Steeds vaker komt de term Blockchain in de vastgoedwereld voor. Dat is niet zo gek. Elke dag lopen we tegen problemen aan die ons werkproces vertragen en voor veel frustratie zorgen. Blockchain kan veel van dit soort problemen tackelen. Inmiddels weten we al meer over Blockchain en wat Blockchain voor de vastgoedmarkt kan betekenen. Naast Blockchain wordt er ook vaak gesproken over crypto currency of tokens. Maar hoe zit dat dan precies?

Blockchain

Op dit moment vinden er in de vastgoedwereld een aantal initiatieven plaats om vastgoed op Blockchain te plaatsen. Blockchain kan gezien worden als een digitale database waar informatie of transacties onweerlegbaar vastgelegd kunnen worden. Ideaal dus voor de vastgoedmarkt. Eén zo’n initiatief is Dominium.

Utility Token

Digitaal is in dit geval een belangrijk woord, want in een digitale wereld wordt er ook betaald met digitale munten of in het geval bij Dominium, met tokens.

Dominium maakt gebruik van Utility tokens. Utility tokens bieden een gebruiker toegang tot een product of dienst van het bedrijf in de toekomst. Dominium heeft een eigen token genaamd de Dom Token.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Gebruikers van Dominium kunnen bijvoorbeeld een huurcontract sluiten op Dominium. Dit huurcontract wordt in dat geval onweerlegbaar vastgelegd op de Blockchain. Om deze acties uit te kunnen voeren moet er betaald worden in Dom Tokens. Deze Dom Tokens kunnen door gebruikers van het platform gekocht worden van mensen die deze Dom tokens in hun bezit hebben.

Kan ik ook Dom Tokens kopen?

Het mooie van de Blockchain en van tokens is dat iedereen ze kan kopen. Een groot budget is hier helemaal niet voor nodig. Hoewel ze niet ontworpen zijn als investering hopen veel mensen die tokens kopen dat deze in waarde gaan stijgen.

Wat gebeurd er met de opbrengst van de tokens?

Veel bedrijven die een platform op Blockchain ontwikkelen houden een zogenaamde ico (initial coin offer) of ito (initial token offer) om hun tokens of coins te verkopen. Met de opbrengst kunnen bijvoorbeeld investeringen gedaan worden ten behoeve van het bedrijf.

Dominium zal van de opbrengst van de tokens vastgoed aankopen. Dit vastgoed wordt verhuurd. Deze huurstromen zullen vervolgens terugvloeien naar Dominium zodat het platform zichzelf kan onderhouden.

In onderstaande video wordt dit in een prachtige animatie goed uitgelegd

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via facebook, Instagram of LinkedIn.

Relevante artikelen:

BLOCKCHAIN, DIGITALISERING IN DE VASTGOEDMARKT EN ONWEERLEGBAARHEID

BLOCKCHAIN, DÉ TOEKOMST VOOR DE VASTGOEDMARKT