Blockchain, dé toekomst

Ik heb er al vaker wat over geschreven, Blockchain is dé technologie die de vastgoedmarkt gaat veranderen. Deze week is er een artikel verschenen op Esquire.nl over Dominium.

Wil je je woning verkopen? Dan neem je een makelaar in de hand, zet je je woning op internet én plaats je advertenties. Dat moet makkelijker kunnen, dacht Drs. Esther Dekker.

Dominium

De vastgoed-expert combineerde die simpele vraag aan de opkomst van de Bitcoin et voila – een briljant idee was geboren. Samen met een team van Blockchain professionals ontwikkelde ze een platform dat ervoor zorgt dat je met digitale munten en tokens in vastgoed kunt investeren en dat vastgelegd wordt in de Blockchain. De naam van het platform: Dominium.

Blockchain

Maar dat je kunt investeren in vastgoed met je crypto’s is niet het enige voordeel van Dominium. Ook kan dit platform helpen om het investeren in vastgoed makkelijker te maken. Blockchain vermijdt namelijk eindeloos papierwerk, maakt het toetreden tot de markt toegankelijker, transparanter én kan er zelfs voor zorgen dat de nu nog zo belangrijke bemiddelaars er tussenuit gehaald kunnen worden.

Dominium is opgericht door een groep van vastgoedprofessionals, juridische- en fiscale adviseurs en specialisten van de Blockchain technologie. Door de opkomst van Blockchain wilde Esther Dekker een platform ontwikkelen om de vastgoedmarkt aan te laten sluiten bij de technologieën van deze tijd. Een uniform platform, waar we kunnen communiceren, vastgoed kunnen verkopen, verhuren, beheren en registreren.

Zo probeert ze beperkingen van de vastgoedbranche op te lossen. Met de gedecentraliseerde Blockchain kunnen transacties namelijk wereldwijd, onomkeerbaar en onmiddellijk geregistreerd worden.

Dominium, wat zijn de mogelijkheden?

Het platform in een notendop: alles wat met vastgoed te maken heeft op één plek. Verkoop je huis, verhuur je appartement, beleg in vastgoedfondsen of verkoop je belegging wanneer het jou uitkomt. Je kunt zelfs met je elektricien communiceren over de renovatie van je woning. En dit allemaal op een internationaal niveau want het platform is nu al vertaald in meer dan 15 talen en er zijn inmiddels al meer dan 18,000 accounts geregistreerd.

Hoe werkt het? Dominium decentraliseert de handel in vastgoed gerelateerde producten en plaatst gestandaardiseerde huurovereenkomsten en koopovereenkomsten, vastgoedbeheer taken en meer op de Blockchain. Alle producten op de Blockchain worden geregistreerd, waardoor het 100% transparant is.

Dominium

Om de kans van slagen voor Dominium te vergroten is het platform gefinancierd door de ondernemers zelf. En om te zorgen dat Dominium zijn waarde behoudt, wordt er voor miljoenen euro’s aan vastgoedeigendommen op het platform geplaatst.

Wanneer de woman in charge de ITO (Initial Token Offering) van het platform lanceert op 3 september 2018, zal het grootste gedeelte van het ingezamelde liquiditeit besteed worden aan de aankoop van onroerend goed. Zo beogen de oprichters een duurzame toekomst voor hun platform te creëren.

Meer informatie over Dominium vindt u hier

Gerelateerde artikelen:

Blockchain, wat is dat nou precies?

Transparantie, Blockchain en Vastgoed

Dominium, als vastgoed en technologie samenkomen

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.