IJsselmonde

IJsselmonde is een stadsdeel in Rotterdam. Een populaire buurt voor vastgoedbeleggers om vastgoed aan te kopen. Maar wat voor wijk is het eigenlijk en wat voor huurders komen hierop af? Ik vertel het u in deze blog.

Een groene wijk

Het eerste wat opvalt aan IJsselmonde zijn de vele grasveldjes en speeltuintjes. Het is een wijk waar veel appartementen complexen staan, maar die zijn wel zo ingedeeld dat er voldoende ruimte is voor groen en speelruimte. Eigenlijk heeft u hier niet het gevoel dat u in een stad bent maar in een dorp. Dit is een voordeel voor mensen die rustig willen wonen. Alle voorzieningen van de stad zijn dichtbij, maar toch lekker rustig wonen.

Degelijk vastgoed

Ik noem de complexen ook wel eens “degelijk vastgoed”. Hiermee bedoel ik dat de basis van het vastgoed vaak goed is. IJsselmonde kent vrijwel geen funderingsproblematiek, vaak zijn de appartementen voorzien van CV en kunststof kozijnen. Wat ook een pluspunt is, is dat de VvE’s goed georganiseerd zijn. Ze worden beheerd door professionele partijen en er is een Meer Jaren Onderhoud Plan aanwezig.

De Ligging

De ligging van IJsselmonde is ideaal voor huurders die de voordelen van de grote stad willen hebben maar niet de lasten. IJsselmonde ligt aan de rand van Rotterdam, grenzend aan Ridderkerk. Het voordeel hiervan is dat de reistijd naar uitvalswegen minimaal is. Een huurder is dus snel op de snelweg. Ook een bijkomend voordeel is dat huurders gratis kunnen parkeren voor de deur.

Wat voor soort huurders

IJsselmonde trekt veel particuliere huurders. Denk hierbij aan stelletjes die nog niet kunnen kopen en teveel verdienen om in aanmerking te komen voor een woning van een woningcorporatie. Of aan stelletjes die net gaan samenwonen en om die reden eerst nog even willen huren. Ook eenoudergezinnen zien we vaak een woning in deze wijk huren. Tot slot is de wijk ook intrek bij expats. Zij huren in dat geval wel graag een gemeubileerde woning.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.