Het is vast niemand ontgaan. Afgelopen weekend was de nationale open huizen dag. Wellicht heeft u zelf enkele vastgoed objecten bekeken en bent u nu aan het wikken en wegen welk object voor u de beste investering is? Daarom deze week enkele tips om het juiste object aan te kopen.

  1. 1 of 2 slaapkamers

Er zijn absoluut leuke appartementen te koop met 1 slaapkamer. Toch heb ik zelf de voorkeur om vastgoed aan te kopen met minimaal 2 slaapkamers. De verhuurbaarheid met 2 slaapkamers is beter doordat de zoekersgroep groter is. Ook is de termijn dat een huurder blijft zitten vaak langer doordat een appartement met 2 slaapkamers meer mogelijkheden biedt als er bijvoorbeeld gezinsuitbreiding op komst is.

  1. Kunststof kozijnen en dubbel glas

Als u een appartement koop als belegging wilt u er het liefst zo min mogelijk omkijken naar hebben. Daarom kijk ik zelf altijd naar de kozijnen en het glas. Heeft het appartement dubbel glas en kunststof kozijnen dan is dit een voordeel t.o.v. houten kozijnen met eventueel enkel glas als het gaat om het onderhoud van uw beleggingsobject.

  1. Centrale Verwarming

Centrale verwarming geeft meer wooncomfort dan een vastgoed object dat beschikt over 1 gaskachel. Heeft u een appartement gezien met een gaskachel dan is het zeker aan te raden dit een keer te vervangen voor centrale verwarming. Ook kijk ik altijd naar de leeftijd van de CV ketel. Moet deze op korte termijn vervangen worden of kan deze nog even mee?

  1. De keuken en de badkamer

Zijn de keuken en de badkamer goed of zijn ze echt aan vervanging toe? Huurders vinden een keuken en een badkamer erg belangrijk. Zorg er dus altijd voor dat deze er goed, functioneel en fris uitzien. Uiteraard hoort hier ook het toilet bij. Een goede keuken en badkamer zorgen voor meer punten in de puntentelling en leveren uiteindelijk ook meer huur op.

  1. Het energielabel

Een hoog label zorgt voor meer punten in de puntentelling. Vaak zie ik appartementen met dubbel glas, een nieuwe CV en toch een E label. Vaak is dit label in werkelijkheid hoger. Hoe dit kan? Meestal is het voorlopige label, dat gebaseerd is op het bouwjaar, omgezet naar een definitief label. Het is dus altijd aan te raden om een herkeuring te laten doen. Een hoger label kan uiteindelijk ook meer huur opbrengen.

  1. Aankoopprijs versus verhuurprijs en rendement

Heeft u het juiste object geselecteerd? Bekijk in dat geval goed op welke punten u moet investeren. Het zou mooi zijn als u het object kan uitonderhandelen voor een prijs, waarbij de nodige investeringen niet drukken op uw rendement.

Wilt u meer informatie over beleggen in en verhuren van vastgoed? Neem dan contact met mij op, ik help u graag! Of volg mij via Linkedin en Facebook