Wie investeert in Rotterdam Zuid kan het niet ontgaan zijn. Dit gedeelte van Rotterdam is in beweging. Met Het hart van Zuid worden er verschillende projecten ondernomen om Rotterdam Zuid een echte boost te geven. 2 projecten zijn een nieuw internationaal congres centrum en een bioscoop.

Internationaal congres centrum

Het bestaande congres centrum AHOY wordt enorm uitgebreid en wordt zelfs het grootste congres centrum van Nederland. Het auditorium heeft straks 2.750 zitplaatsen en er komen 35 kleine -congres en vergaderzalen.

Het nieuwe congres centrum word een multifunctioneel gebouw. Er komt een innovatief tribunesysteem dat er voor zorg dat er ook een nieuwe muziek hal te realiseren is met een capaciteit van 7000 personen.

Het nieuwe internationaal congres centrum wordt een uitbreiding op het huidige Ahoy. De bestaande expositie hallen worden geheel gerenoveerd.

Bioscoop Zuid

Ook Pathé opent een 2e locatie op Rotterdam Zuid. Deze komt direct naast het internationaal congres centrum Ahoy. Deze bioscoop wordt de 29e locatie in Nederland. Met de komst van deze bioscoop gaat het entertainment niveau in dit gedeelte van Rotterdam omhoog.

Investeren in Rotterdam Zuid

Met deze ontwikkelingen wordt het interessant om naar de mogelijkheden te kijken van investering in dit deel van Rotterdam Zuid. De woningvoorraad rondom Zuidplein en Ahoy is divers. Er zijn typische jaren ’30 appartementen te vinden maar ook zijn er luxere appartementen boven Zuidplein te koop met fantastisch uitzicht over de stad.

Het hart van Zuid moet het bruisende hart van Rotterdam Zuid worden. Met zoveel faciliteiten dicht bij de hand, is dit gedeelte nu al een populaire woonlocatie voor huurders. Naast de bioscoop en het nieuwe congres centrum zijn ook winkels en goede openbaar vervoervoorzieningen voor handen. De ontwikkelingen die nu op de planning staan zullen dit gebied om die reden ook alleen maar goed doen.

Alles over het Hart van Zuid kunt u lezen via https://www.hartvanzuidrotterdam.nl/

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.