Spaargeld beleggen

Uw spaargeld beleggen kan best een spannende beslissing zijn. Dit geld is wellicht bestemd voor uw pensioen of om juist eindelijk die leuke dingen te kunnen doen waar u al zo lang van droomt. Daarom is het goed dat als u voornemens bent om te gaan beginnen met beleggen, ervoor te zorgen dat u over een goede basis beschikt.

Het doel

Uw basis om te beginnen met te beleggen in vastgoed begint met het formulieren van uw doel. Uw doel wordt uw stip aan de horizon. Hieruit wordt duidelijk hoeveel passief inkomen vanuit vastgoed u nodig heeft en wat uw investeringsstrategie gaat worden.

Zorg voor de juiste mindset

Veel mensen willen wel in vastgoed beleggen maar durven om de een of andere reden de stap niet te zetten. Vaak zit er een bepaalde vorm van angst achter. Angst om in het diepe te springen of misschien komt u niet uit een vastgoed familie en bent u daarom bang dat uw omgeving het afkeurt. Dit zijn allemaal factoren die u kunnen belemmeren uw dromen waar te maken.

Een juiste mindset is de volgende stap om te gaan beginnen met beleggen in vastgoed. Een bekende theorie over mindset is die van Carol Dweck. Zij gaat er vanuit dat u een groei mindset kunt hebben of juist een statische mindset. Mensen met een groei mindset zijn in staat om alles te zien als een leerschool en dus te leren van hun fouten. Daardoor zijn ze bereid om door te zetten waar anderen niet verder gaan door bijvoorbeeld faalangst.

Basiskennis

Ten slotte is het belangrijk dat u beschikt over een stukje basiskennis. Basiskennis over de markt waarin u wilt investeren en over de wet- en regelgeving op zowel nationaal als lokaal niveau.

Gratis Masterclass

Op 22 februari aanstaande geef ik samen met Sjoerd de Graaff de masterclass ‘investeren in vastgoed, in 10 stappen naar financiële onafhankelijkheid’. Tijdens deze 2 uur durende masterclass leert u de basisbeginselen van het beleggen in vastgoed. Inschrijven is kosteloos en kan hier.

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.