Investeren, vastgoedfondsen & Blockchain

Investeren in vastgoed is niet alleen voor zeer vermogende mensen weggelegd. Door de komst van nieuwe technologieën, wordt het mogelijk om dit vanaf kleinere bedragen te doen. Blockchain is daar een mooi voorbeeld van.

Blockchain

Door de komst van Blockchain technologie, kunnen processen efficiënter gemaakt worden. Doordat Blockchain een decentraal netwerk is, worden processen transparant gemaakt. Iedereen beschikt altijd real time over dezelfde informatie. Hierdoor kunnen extra schakels ge-elimineert worden. Processen kunnen hierdoor sneller worden.

Er is nog een ander waardevol aspect van Blockchain. Informatie wordt weggeschreven op de Blockchain, wanneer overeenstemming is bereikt door alle partijen. Iedereen geeft als het ware zijn akkoord. De informatie wordt dan pas als ‘waar’ beschouwd. Hierdoor hoeven we ons niet meer af te vragen of de informatie die we ontvangen wel de juiste is.

Vastgoedfonds

Investeren in vastgoedfondsen is niks nieuws. Dit wordt al jarenlang gedaan. Het kan een oplossing zijn voor mensen die wel in vastgoed willen investeren, maar geen rompslomp willen hebben. Bijvoorbeeld van administratie of het onderhoud. Ook zijn er vastgoedbeleggers die investeren in een vastgoedfonds zien als een stukje risico spreiding.

Investeren in een vastgoedfonds via Blockchain

Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid om in een vastgoedfonds te investeren via Blockchain. Max Property Group opent deze maand haar tweede vastgoedfonds in Nederland. Dit fonds zal geopend worden met gebruik van Blockchain technologie. Dit is een unicum in Nederland en ook nog nooit eerder gedaan.

Investeren vanaf een klein bedrag

Doordat de processen op Blockchain efficiënter worden, zijn de kosten minder. Hierdoor wordt het mogelijk om ook vanaf kleinere bedragen te kunnen investeren in een vastgoedfonds. Max Property Group accepteert een minimale inleg van € 1000,00. Op deze manier wordt het investeren in vastgoed toegankelijk. Investeren is vastgoed is niet enkel meer voor de vermogende mensen.

Meer informatie?

Meer weten over dit project? Kijkt u dan op www.dominium.me of www.maxpropertygroup.com. Wilt u meer informatie over dit onderwerp, of heeft u vragen over een ander onderwerp? Neemt u dan gerust contact met mij op! Daarnaast kunt u mij ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.