Vorige week ging ik in de Max Property Podcast in gesprek met Elsbeth Rispens.

Elsbeth is sinds 5 jaar actief vastgoedbelegger. Door een investering in een recreatie woning op Vlieland besefte ze, dat ze door te investeren in vastgoed een passief inkomen kon genereren. Inmiddels is ze financieel vrij en heeft ze zich volledig gericht op vastgoed.

Lees in dit artikel de belangrijkste tips uit het gesprek.

Kennis

Alles begint met kennis. Door goed voorbereid te beginnen aan het beleggen in vastgoed kunt u voorkomen dat u fouten gaat maken met grote gevolgen. Naast deze tips zijn er tegenwoordig ontzettend veel cursussen en coachingsprogramma’s te volgen. Zoek uit wat bij u past en zorg dat u alle relevante kennis op doet.

Netwerk

Een netwerk is ontzettend belangrijk. Zoek voorbeelden van mensen waar u tegenop kijkt of van kunt leren. Bekijk of u deze personen kunt benaderen om kennis te maken of bijvoorbeeld een masterclass te volgen. Een goed netwerk is goud waard. Doe uw voordeel met deze tips!

U kunt deelnemen in facebook groepen, Linkedin discussies of Whatsapp groepen. Ook worden er live evenementen georganiseerd die waardevol kunnen zijn.

Doel

Elsbeth vertelde dat het belangrijk is om een duidelijk doel te hebben. Door vooraf een doel te stellen houdt u focus en doet u alleen de aankopen die u daadwerkelijk wilt doen. Door op uw doel te focussen blijft u trouw aan uw strategie en bouwt u uiteindelijk de portefeuille op die bij u past.

Diversificatie

Een vorm van risico spreiding is door diversificatie aan te brengen in uw portefeuille. Dit kan op verschillende manieren. U kunt kiezen om te investeren in verschillende steden of zelfs landen. Verandert een bepaald beleid in één gebied, dan heeft u de kans dat eventuele nieuwe regelgeving niet van toepassing is op de andere gebieden waar u investeert.

Maar diversificatie aanbrengen kan ook in doelgroepen. U kunt verhuren aan bijvoorbeeld studenten, expats of starters. Elke doelgroep brengt een ander soort vastgoed met zich mee en heeft ook een andere benadering nodig.

Vorm een dreamteam

Groot worden in vastgoed lukt niet zonder een dreamteam. Omdat Elsbeth haar vastgoed verdeeld heeft over Nederland en ook nog eens aan verschillende doelgroepen verhuurd, heeft ze verschillende dreamteams gebouwd. Een dreamteam bestaat uit mensen die u bijvoorbeeld kunnen helpen bij het verbouwen of verhuren van uw vastgoed.

Wilt u het gehele gesprek met Elsbeth terugluisteren? Dat kan via o.a. Spotify en YouTube.

Tevens heeft Elsbeth een e-book geschreven. Nieuwsgierig? Kijk dan op haar website!

 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op. U kunt me ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.