Afgelopen jaar nam de populariteit van vakantie in ‘eigen land’, de zogenaamde ‘staycation’ enorm toe. Dit had uiteraard alles te maken met de negatieve reisadviezen door Covid-19.

Hierdoor werd Nederland ineens herontdekt als vakantieland. Gevolg is een stijging van het aantal investeringen in een recreatiewoning.

 

Wonen versus recreëren

Als (beginnende) belegger kan het interessant zijn om in een recreatiewoning te investeren. Een recreatiewoning is een wezenlijk andere investering dan een appartement of een woning. Dit heeft allereerst te maken met het ‘soort’ verhuur. Waarbij het bij een appartement vaak om langdurige verhuur gaat, draait het bij een recreatiewoning om kortstondige verhuur. Ook is het karakter anders. Bij een recreatie, gaat het om ‘recreëren’, en bij de verhuur van een appartement om ‘wonen’. Hier horen ook weer andere regels bij op bestuurlijk en huur rechtelijk niveau.

 

De voordelen van een recreatiewoning

Minder Rompslomp

Investeren in een recreatiewoning kan een aantal voordelen hebben. Zo ben je minder actief betrokken bij het dagelijks beheer en de exploitatie. Hier is een parkbeheerder verantwoordelijk voor. Met meerdere mutaties per maand is het niet werkbaar als de parkbeheerder continu om toestemming gaat vragen aan de eigenaar voor een nieuwe verhuur. Daarom sluit je vaak een langdurig contract met de parkbeheerder. We zouden dus kunnen spreken van minder rompslomp omdat je niet elke keer een huurcontract hoeft te controleren of de woning moet opknappen na een mutatie.

Geen huurcommissie zaken

Omdat het karakter van het object anders is valt deze vorm van verhuur niet onder ‘wonen’. Hierdoor heb je als verhuurder ook niet te maken met een mogelijk risico van een huurcommissie zaak.

Fiscaal interessant

Fiscaal gezien kan het ook interessant zijn om in een recreatiewoning te investeren. Als je een woning sec aankoopt als belegging en direct een langdurig contract afsluit met de parkbeheerder kan je de belasting terug ontvangen. Dit heeft een positieve invloed op het rendement.

 

Zuytland Buiten

Max Property Group verkoopt 76 nieuw te realiseren woningen op het park Zuytland Buiten. Het park is gelegen onder de rook van Rotterdam. Omgeven door 300 hectare bos en water van een natuurgebied van Staatsbosbeheer, is de ligging ideaal. Zowel natuur als de reuring van een grote stad zijn binnen handbereik.

De 76 woningen zijn verdeeld in 3 typen. Binnen elk type heb je als belegger de keuze uit o.a. inrichting van het interieur en tuin. Alle huisjes bevinden zich aan het water.

Wil je meer informatie? Kijk dan op maxcrowdfund.com

Eerder nam ik 2 podcasts op over dit onderwerp. Deze zijn terug te luisteren via:

Meer weten over dit onderwerp? Check dan de podcast die ik opnam over dit onderwerp, of wordt lid van mijn besloten facebookgroep waar ik bijna dagelijks al het lief en leed deel wat komt kijken bij het investeren in vastgoed. Ook ben in aanwezig op Instagram en Linkedin.