U heeft besloten vastgoed aan te kopen voor de verhuur. Een goede keuze! Uw investering zal met de juiste aankoop meer rendement opleveren dan dat u uw geld op de bank laat staan. Maar hoe doet u dat nou, het juiste pand aankopen? In deze blog enkele tips.
- Wijken
Kijk naar opkomende wijken. In opkomende wijken kunt u vaak nog leuke appartementen aankopen voor een goede prijs. In een opkomende wijk wordt het vastgoed uiteindelijk meer waard. U haalt dus niet alleen rendement vanuit de huurpenningen maar ook als u het uw belegging uiteindelijk weer een keer wilt verkopen. Ook wijken die naast opkomende wijken liggen zijn interessant om naar te kijken. Meestal liften deze wijken mee op de populariteit van de opkomende wijk.
- Keuken, badkamer en kozijnen
Kijk naar de keuken, badkamer en kozijnen. Zijn deze ok maar ziet de woning er verder niet strak uit? Dan kan deze woning toch vaak de moeite waard zijn. De keuken en de badkamer en eventueel kozijnen zijn vaak duurdere investeringen. Een nieuwe vloer en de wanden een opfrisbeurt geven is relatief goedkoper. Laat u dus niet afschrikken door slecht geverfde kamers en aparte vloeren.
- Energielabel
Wat is het energielabel op de woning? Is dit een definitief energielabel of een voorlopig label. Indien het laatste van toepassing is, dan is het altijd raadzaam om een herkeuring te laten doen. Als een woning dubbelglas heeft en een relatief nieuwe cv ketel, is de kans groot dat het energielabel hoger uitvalt. Dit is weer goed voor het aantal punten in de puntentelling.
- Het aantal slaapkamers
Een woning met 2 slaapkamers heeft de voorkeur ten opzichte van een woning met 1 slaapkamer. Ik zou dus altijd adviseren om te kijken naar woningen met 2 slaapkamers. Dit verhuurt sneller en de huurprijs ligt vaak hoger.
- Kijk door de ogen van een huurder
Last but not least, kijk door de ogen van een huurder. Onthoud, u gaat hier niet zelf wonen! In de praktijk merk ik vaak dat beleggers twijfelen aan woningen omdat dit niet geheel hun eigen smaak is. Laat dat gevoel los en kijk als een huurder. Een huurder huurt een woning voor ongeveer 2 jaar. Die kijkt dus met een heel andere blik dan iemand die een woning aan zal kopen.
Wilt u meer weten over het aankopen van een beleggingsobject? U kunt altijd contact met me opnemen. Ook kunt u mij volgen op facebook en linkedin.
Geef een reactie