Peter Bartelds had aanvankelijk wat koudwatervrees toen hij begon met beleggen in vastgoed. Maar toen hij de sprong in het diepe waagde groeide hij in een hoog tempo uit van 0 naar 23 panden. In deze podcast ging ik met hem in gesprek.

Kennis

Peter Bartelds zocht een goed en stabiel investeringsproduct nadat een eerdere investering de mist in was gegaan. Uiteindelijk kwam hij uit bij vastgoed. Omdat hij weinig kennis had van vastgoed liet hij zich eerst goed informeren door verschillende cursussen te doen. Uiteindelijk is Peter bij Max Rental uitgekomen en kocht hij onder begeleiding van Esther en Edwin zijn eerste pand aan.

Vermogen opbouwen

Na de eerste aankoop smaakte het al snel naar meer. Om vermogen op te bouwen en meer panden te kunnen kopen, werkt Peter zich een slag in de rondte in zijn eigen bedrijf Innodura waarmee hij zonnepanelen verkoopt. Op deze manier spaart hij elke keer opnieuw vermogen bij elkaar om daarna met behulp van een financiering nieuwe panden aan te kunnen kopen. Hij heeft het geluk dat er een aantal portefeuilles op zijn pad komen waardoor hij grote stappen kan maken.

Leef zuinig en niet boven je stand

De belangrijkste les die Peter geleerd heeft is dat hij zuinig leeft om zoveel mogelijk geld over te houden voor vastgoed. Hij steekt zijn geld niet in dure auto’s of een luxe levensstijl. Op deze manier kan hij elke keer de winst uit zijn bedrijf gebruiken om weer nieuwe panden aan te kopen. Ook bouwt hij reserves op om zijn huidige portefeuille goed te onderhouden. Onderhoud is belangrijk om het vastgoed goed te houden en de huurders tevreden.

Zijn doel is om uiteindelijk uit te groeien naar 50 panden. Wat hij daarna gaat doen weet hij nog niet. Misschien een huis op Bali, maar hij blijft een ondernemer die altijd bezig wil blijven.

 

Bekijk of luister de podcast met Peter Bartelds hier terug: